Nasze produkty

POLECAMY
AGROMLECZ_+Ťmietana

Śmietana do zup i sosów 18%

Produkt mleczny o zawartości 18% tłuszczu mlecznego w formie emulsji tłuszczu w mleku odtłuszczonym, poddana  procesowi homogenizacji i pasteryzacji.

Śmietanka poddana procesowi fermentacji z użyciem kultur startowych bakterii kwasu mlekowego, powodujących obniżenie pH i koagulację.

Okresy przechowywania …….. odnosi się do temperatury przechowywania od +2oC do +6 oC.Produkt powinien być przechowywany w pomieszczeniach czystych, suchych, przewiewnych, wolnych od pleśni i obcych zapachów. Rodzaj opakowań jednostkowych – kubki polistyrenowe o poj. 200 g zamykane termicznie folią aluminiową z nadrukiem. Opakowanie zbiorcze paletka kartonowa na 12 sztuk.

POLECAMY
AGROMLECZ_serek_waniliowy

Serek waniliowy

Wyrób wyprodukowany z sera twarogowego, masła i dodatków poprzez proces termizacji. Jest to proces wymieszania składników do uzyskania jednolitej masy w podwyższonej temperaturze.Ser twarogowy (kwasowo-podpuszczkowy) wyprodukowany jest z mleka pasteryzowanego uzyskanego przez dodatek czystych kultur bakterii i enzymu koagulującego i odpowiednią obróbkę skrzepu.Okresy przechowywania …….. odnosi się do temperatury przechowywania od +2oC do +6 oC. Produkt powinien być przechowywany w pomieszczeniach czystych, suchych, przewiewnych, wolnych od pleśni i obcych zapachów.

Opakowanie jednostkowe dla serka kanapkowego  stanowi  kubek plastikowy 150ml wraz z platynką aluminiową; opakowanie zbiorcze stanowi tacka kartonowa-12 szt.

POLECAMY
AGROMLECZ_serek_waniliowy2

Serek o smaku waniliowym termizowany

Wyrób wyprodukowany z sera twarogowego, śmietanki, cukru oraz dodatków poprzez proces termizacji, czyli wymieszania składników do uzyskania jednolitej masy w podwyższonej temperaturze w termizatorze. Ser twarogowy wyprodukowany jest z mleka pasteryzowanego uzyskanego przez dodatek czystych kultur bakterii i enzymu koagulującego i odpowiednią obróbkę skrzepu. Opakowanie jednostkowe  stanowi kubek plastikowy 150ml wraz z platynką aluminiową; opakowanie zbiorcze stanowi tacka kartonowa-12 szt. Opakowaniem  jednostkowym jest równieżwiaderko plastikowe 1kg.Okresy przechowywania …….. odnosi się do temperatury przechowywania od +2oC do +6 oC. Produkt powinien być przechowywany w pomieszczeniach czystych, suchych, przewiewnych, wolnych od pleśni i obcych zapachów.

AGROMLECZ_ma+Ťlanka

Maślanka

Maślankajest to napój uzyskany z mleka odtłuszczonego z dodatkiem: stabilizatora, szczepionki mleczarskiej zawierającej kultury streptococcusthermophiluso oraz aromatu maślarskiego.

Okresy przechowywania …….. odnosi się do temperatury przechowywania od +2oC do +6 oC. Produkt powinien być przechowywany w pomieszczeniach czystych, suchych, przewiewnych, wolnych od pleśni i obcych zapachów.

Rodzaj opakowań jednostkowych – butelka z tworzywa sztucznego o poj. 1l, 400 ml. Opakowania zbiorcze : folia termozgrzewalna (6-pak) i (8-pak)

PRODUKT NAGRADZANY
AGROMLECZ_masło ekstra

Masło Ekstra

Produkt naturalny o zawartości 82% tłuszczu mlecznego, baz konserwantów. Masło Ekstra jest formowane w kostki 170g i/lub 200g, opakowanie zbiorcze karton po 50 sztyk. Pakowane jest również  w kartony 20 kg jest to tzw. Masło Ekstra bloki.

Opakowanie jednostkowe stanowi folia aluminiowa z nadrukiem laminowana pergaminem.

Produkt powinien być przechowywany w pomieszczeniach czystych, suchych, przewiewnych, wolnych od pleśni i obcych zapachów; w temperaturze nie wyższej niż 4ºC. Chronić przed światłem. Okresy przechowywania ……..

Stanowi bogate źródło witamin, energii oraz niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych. Produkowane tradycyjną metodą z najwyższej jakości surowca, posiada wyróżniający się smak i zapach charakterystyczny dla wiejskiego masła. Masło ekstra jest doskonałe do smarowania pieczywa i innych celów kulinarnych

POLECAMY
AGROMLECZ_mix2

Miks tłuszczowy do smarowania 73% DOSKONAŁY DO KANAPEK

Jest to produkt  wyprodukowany z tłuszczu mlecznego oraz tłuszczu roślinnego utwardzonego, którego dodatek wynosi nie więcej niż  35% w stosunku do zawartości tłuszczu ogółem. Formowany w kostki 200g,opakowanie zbiorcze karton po 50 sztyk.Opakowanie jednostkowe stanowi ecolean z nadrukiem.Produkt powinien być przechowywany w pomieszczeniach czystych, suchych, przewiewnych, wolnych od pleśni i obcych zapachów; w temperaturze nie wyższej niż 10ºC. Chronić przed światłem. Okresy przechowywania ……..

POLECAMY
IMG_2220

Stołowe Śmietankowe z Lipna

Produkt naturalny o zawartości 73% tłuszczu mlecznego. Stołowe Śmietankowe z Lipna jest formowane w kostki 200g,opakowanie zbiorcze karton po 50 sztyk.

Opakowanie jednostkowe stanowi ecolean z nadrukiem.

Produkt powinien być przechowywany w pomieszczeniach czystych, suchych, przewiewnych, wolnych od pleśni i obcych zapachów; w temperaturze nie wyższej niż 10ºC. Chronić przed światłem.Okresy przechowywania …….

POLECAMY
AGROMLECZ_twróg_półtłusty_pergamin twarog

Ser twarogowy półtłusty


Wyprodukowany z mleka pasteryzowanego przez odpowiednią obróbkę skrzepu uzyskanego przez dodatek czystych kultur mleczarskich . Zawartość tłuszczu w suchej masie nie mniej niż 13%, a zawartość wody nie więcej niż 75%. Opakowanie jednostkowe dla sera twarogowego półtłustego (krajanki) – stanowi pergamin sztuczny kwasowy, dla kostek pakowanych próżniowo – woreczek foliowy, a opakowania transportowe to skrzynki z tworzyw sztucznych bezprzegrodowe. Okresy przechowywania …….. odnosi się do temperatury przechowywania od +2 oC do +6 oC.